Pastorin palsta

Muutoksen mahdollisuus

Vaikka elämmekin vielä syvästi talven aikaa. Kevät kurkistaa jo nurkan takana. Luonto tuntuu olevan vielä horroksessa ja illat pimeitä. Mutta pian lumet alkavat sulaa, aurinko suloisesti lämmittää ja luonto herää. Ihmismielikin virkistyy ja heräilee talviunestaan.

Tunnustaudun kevätihmiseksi, vaikka samalla nautinkin vuodenaikojen tuomasta vaihtelusta, joka virkistää ja tuo rikkautta ihmiselämään täällä pohjolassa. Kevät jos mikä tuo mukanaan muutoksen, joka tuntuu luovan kaiken uudestaan.

Kevään koittaessa koko luomakunta herää uuteen kukoistukseen ja ihminen sen mukana. Olemmehan me kiinteä osa Luojamme luomaa luomakuntaa.

Tulevana maaliskuuna Pohjanmaan alueella vaikuttaa kristillinen media missio, –Mahdollisuus Muutokseen–. Kymmenien, alueen eri seurakuntien yhteinen hanke. Mission tarkoituksena on median avulla välittää ja kertoa nykymuotoisella tavalla ikuista ja ajatonta evankeliumin hyvää sanomaa ihmisten tietoisuuteen. Tarjota vastausta ihmiselämän syvimpiin tarpeisiin ja sisäiseen kaipaukseemme Jumalan yhteyteen. Raamatussa sanotaan; ” tarjolla pitäessämme elämän sanaa”. Kysymys on siis tarjouksesta, uudesta mahdollisuudesta, joka voi muuttaa ihmiselämän kohtaloita ja antaa kokonaan uuden suunnan ja tarkoituksen elämälle.

Nimensä mukaisesti on kysymys muutoksen mahdollisuudesta suurienkin elämän katastrofien,kriisien ja ongelmien keskellä.

Olemme vaimoni kanssa muuttaneet vasta äskettäin Teuvalle. Olemme siis uusia kuntalaisia ja iloitsemme siitä. Tämä tarkoittaa kuitenkin samalla sitä, että olemme jättäneet elämässämme jotain taaksemme. Entiset kotiseutumme ruuhkaisessa Eteläsuomessa ovat vaihtuneet Pohjanmaan lakeuksiin. Tutuksi tullut kotikatu ja naapurusto. Monet ystävät ympäriltämme ja koko lähipiirimme jäivät taaksemme. Elämässämme on siis meneillään melko iso muutos joka on tuonut mukanaan paljon vaihtuvuutta. Huolta ja epävarmuuttakin. Monien asioiden uudelleen järjestämistä.

Inhimilliset rakenteet ympäriltämme on siis purettu ja on alettu rakentaa uutta. Kokonaan uusi elinympäristö ja koti. Paljon uusia ystäviä ja ihmissuhteita.

Muutos onkin elämässämme siis uusi mahdollisuus ja positiivinen ilon aihe.

Tullessani henkilökohtaiseen uskoon, olin 23 vuotias nuorukainen. Olin siihen saakka elänyt oman viisauteni ja suunnitelmani mukaista elämää, kuitenkin ilman Jumalaa. Olin nuori ja päättänyt nauttia elämästä, tiedostamatta sitä, että elämäntapani oli syntistä ja väärää. Tämä taas johti minut sisäiseen vararikkoon ja hätään. Tunsin synnin ja syyllisyyden painon raskaana tunnollani. Tässä tilassa aloin hapuillen etsiä Jumalaa ja hengellisiä asioita. Sain tuntea että Jeesus löysi minut. Hän tuli muuttamaan elämäni, antaen syntini anteeksi ja aloittaen sielussani muuttavan uudistavan työnsä.

Raamatussa sanotaan; ”jos siis joku on Kristuksessa, hän on uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle”.

Muutos ihmiselämään tulee siis Jumalalta. Hän on muutoksen alkuunpanija ja voima.

Pyhä Henki on edelleen liikkeellä tarjoten armoa, anteeksiantamusta ja muutosta sinne missä sitä kaivataan ja tarvitaan. Hän laittaa elämässämme vanhan sivuun ja antaa uuden alun elämäämme.

Herran aikaansaama muutos on todellinen ja henkilökohtainen. Joidenkin elämässä

radikaali ja hyvinkin näkyvä. Toisilla taas hiljainen, mutta sisäisesti yhtä todellinen.

Arto Koivukoski

Pastori, Teuvan vapaaseurakunta